GSAK version 7.x.x

 

Dette er en gennemgang af hvordan du kommer i gang med at bruge GSAK til at overføre waypoints til din GPS-modtagere.
Programmet kan enormt meget ekstra ud over det, men dette er blot en vejledning til at komme i gang. Nede i bunden af siden vil du senere kunne finde links til avanceret brug.

Før du går i gang:

For at få mest glæde af GSAK, skal du betale for at blive Premium member på geocaching.com for at få lov til at downloade pocket queries og GPXfiler. Det koster 10$ for tre måneder eller 30$ for et helt år.

Du skal også betale for GSAK (25$, men de første 21 dage kan du prøve programmet gratis, derefter kommer der irriterende skærmbilleder du skal vente på).

Kom igang:

 • Først skal du downloade og installere GSAK. Gå ind på www.gsak.net og tryk på linket "Download version 7.x.x"

  Installer programmet, hvis du kører Vista skal GSAK installeres direkte i roden. Associer GPX- og LOC-filer med GSAK, lad være med at importere sample databasen og nu er du klar til at bruge GSAK.

 • Du har nu en tom database, så det første du ønsker at gøre, er at importere nogle cacher du kan lege med. Du kan importere cacher enkeltvist ved at gå ind på cachen side og trykke på knappen "GPX eXchange File". Men ønsker du mange cacher i din database, vil det tage for lang tid at importere dem enkelvist. Du ønsker derfor i stedet at bestille e-mails med pocket query-filer, som indeholder data om på til 500 cacher.

  Gå ind på www.geocaching.com , tryk på "MY ACCOUNT" i venstre menu og tryk så på "Build Pocket Queries" i højre menu. Opret en ny pocket query ved at trykke på "Create a new query".

 • Overføre cacher til GPS-modtager

  Tre nemme trin:

  • Udvælg de caches du vil have overført ved at lave en filter (search funktionen)
  • Kontroller at dine caches kan være i din GPS ved at dobbeltklikke på resultat-antallet i dit filter nede i statuslinien. Læg her mærke til at hvis du tager additional waypoints med, bliver det overførte antal større end antallet af caches.
  • Overfør til din GPS, vha. kabel, formentlig USB, til visse andre modeller serielt kabel. (GEKO serien).

Andre Vejledninger til GSAK

Kom i gang med GSAK lavet Alex Petersen
Vejledning til GSAK - GeoWiki
GSAK 101 Step-by-step
GSAK tutorial på engelsk