CacheMate er et program designet specielt til papirløs geocaching, og er tilgængelig for Ipod, Palm OS, Pocket PC, Windows Smartphone, og Google Android-platforme.

GeoBeagle er et gratis, open source program til Android-platformen til at støtte brugerne i at finde geocaches og letterboxes.

GeoShrine er et gratis program til Java-kompatible mobiltelefoner og PDA'er. Hvis enheden har en GPS, så GeoShrine kan gøre brug af det, ellers kan bare bruges som en cache-læser.

CacheBerry er et program til papirløs caching på BlackBerry-platform. Alternativt kan Blackberry brugerne oprette MobiPocket eBøger og bruge dem til at se cache oplysninger.

Geocaching Swiss Army Knife GSAK er alle i en, Geocaching og waypoint manegement. Vigtige funktioner omfatter: Flere databaser, sende / modtage waypoints til GPSr, Google maps, omstilling til mange kortlægning formater, PDA output (herunder CacheMate støtte), HTML-output, omfattende søgning, makro support, backup og gendannelse, afstand / retning fra andre waypoints (herunder caches, steder, postnumre) og meget mere. GSAK kun kører på Windows-operativsystemer (98, ME, NT, 2000, XP, Vista, Windows 7)

Andre softwarepakker til Windows Mobile-platformen omfatter:

BCaching er en gratis web-app til enhver mobiltelefon med web-adgang til at se og administrere geocache data fra pocket queries på området. Der er også support på området noter, personlige waypoints / korrigerede koordinater, og lagerstyring.

Geocaching iPhone Application

Nu kan du geocache ved hjælp af din Apple iPhone og Groundspeak's Geocaching iPhone Application.

Sådan fungerer det:
IPhone 3G og 3GS anvende en kombination af GPS, Wi-Fi positionering og celle tårne til at bestemme din omtrentlige placering. Groundspeak's iPhone Application forespørger derefter på Geocaching.com database i real-tid og giver en liste over geocaches i nærheden af dig.
Besøg Apple iTunes Store   

Et alternativ til den officelle Geocaching iPhone Application kunne være denne:

Geocaching with Geosphere

Geosphere er for dem, der er bekendt med Geocaching og ved hvordan man skaber GPX filer, der er på udkig efter en måde at gemme cachen oplysninger offline samt navigere til caches bruger en iPhone eller iTouch. Geosfære benytter GPS-modtageren indersiden af 3G iPhones for mere præcist at bestemme din placering.
Geosphere