Din egen Cache

Hvad skal du bruge for at lave din egen cache.
 
Rent materielt skal du bruge følgende:
 
- En vandtæt beholder. Det kan være alt fra et fotohylster op til en 50 liters spand. Mest almindelig er fotohylster i tæt bebyggelse og en marmelade spand / isbøtte i naturen. Lav den så stor som gemmestedet nu tillader. Der er ikke megen sjov i at finde et fotohylster i en kæmpe skov... 
 
- Du skal også bruge en logbog. Disse kan du selv lave af f.eks. en telefonblok eller post-it blok (post-it skal man lige huske at give en hæfteklamme). Man kan også finde diverse logbøger på nettet som er klar til at printe. Du kan også finde en såkaldt stacher note (En lille forklaring til dem der evt finder cachen og ikke dyrker geocaching. Vi kan så kun håbe de er venlige og ligger cachen tilbage på sin plads)
 
- Der skal selvfølgelig også et skriveredskab i hvis der er plads. Helst en blyant og måske en blyantspidser. 

 
- Så kommer vi til bytte tingene. Der puttes 5-10 bytteting i cachen hvis der er plads. HUSK det er børn der mest bytter og der er diverse ting som er forbudte. Så ingen mad, sprængstoffer, porno, lightere, ølkapsler osv. Det er heller ikke god skik at putte naturting i cachen som man kan finde lige ved siden af. Men derudover er der mange muligheder - f.eks. refleksbrikker, vognmønter, nøgleringe, kuglepenne, små figurer (måske fra en kendt burgerkæde), glaskugler, små biler, gamle mønter, balloner, pins, terninger, klistremærker, osv osv - kun fantasien sætter grænsen.


- Endelig er det god kotume at lave et First Finder Certifikat (FFC). Det er et "diplom" som den første der finder den nye cache må tage med hjem. Nogle vælger at ligge en lille seddel hvorpå der står instruktioner for at få sit FFC. Nogle laver også et junior FFC - normalt til den første finder under 15 år. Der er flere hjemmesider hvor du kan se eksempler på nogle af de FFC´ere de har fået gennem tiden. Kun fantasien sætter grænsen.


Når alt ovennævnte er klar - ja så er det bare ud i naturen og finde et egnet sted. Husk det skal være et sted med offentlig adgang.
Når cachen er gemt mangler kun sidste step som er at få cachen oprettet og frigivet på www.geocaching.com - vejledninger hertil kan findes på  www.geocaching.com